Kanada’nın Manitoba eyaleti ve İtalya hükümeti, kripto para piyasası için yeni yasa tasarılarını yayınladı. Avrupa ülkesi kripto para birimlerine vergi getiriyor.
İtalya, kripto para kazançlarından vergi toplayacağını duyurdu
Avrupa ülkesi, kripto para vergilendirme planıyla AB’deki ilk adımı atıyor. Ülkenin 2023 bütçesiyle birlikte sunulan bir teklifte, 2.000 eurodan fazla kazançlara %26 vergi uygulanacağı açıklandı. Daha önce, kripto paralar, İtalya’nın vergi rejimi tarafından bir yabancı para birimi gibi muamele görüyordu. İtalya’nın kararı, birkaç küresel kripto şirketinin bu yıl Avrupa’da genişlemeye öncelik vermesinin ardından geldi. Bitpanda kısa süre önce Almanya’da bir işletme ruhsatı aldı. Böylece İtalya’nın da dahil olduğu kayıtlı olduğu yerler listesine eklendi.
Bu arada Binance, Fransa, İtalya ve İspanya’da bir kripto para borsası olarak onay aldı. Gemini geçtiğimiz ay Avrupa’daki varlığına beş ülke ekledi. Dün İtalya ve Yunanistan’da da düzenleyici onay aldığını duyurdu. Portekiz, daha uzun vadeli elde tutulan kripto vergiden muaf olabilmesine rağmen, bir yıldan daha kısa bir süre elde tutulan kripto paraların satışından elde edilen kârlar üzerinden %28’lik benzer bir vergiyi duyurdu. İtalyan hükümetinin planlarının bir kısmı, kripto yatırımcılarının 1 Ocak 2022 itibarıyla varlıklarını beyan etmelerine ve %14 gibi daha düşük bir oran elde etmelerine izin verecek.

Kanada’nın Manitoba eyaleti kripto madenciliğine yönelik borç erteleme taleplerini yasallaştırdı
Yerel basında çıkan haberlere göre, Kanada’nın Manitoba eyaleti, yerel şebekenin yeni projeler tarafından boğulma olasılığını öne sürerek yeni kripto madenciliği operasyonları için 18 aylık bir moratoryum belirledi. Bu karar, madencilerin yükünün yerel toplulukları olumsuz yönde etkileyebileceği endişesiyle yeni kripto madenciliği operasyonlarının onayını duraklatmak veya yavaşlatmak için bir dizi yetki alanında sonuncusuydu.
Şimdi Hükümet, yeni kripto madenciliği operasyonlarının şebekeye bağlanmasını 18 ay boyunca durduracak. Ancak mevcut 37 madencilik tesisi etkilenmeyecek. Raporlara göre, madenciler ucuz elektriği için Kanada’ya akın ediyor. Manitoba, Quebec’ten sonra ülkedeki en ucuz elektrik fiyatlarını sağlıyor.

Manitoba’den sorumlu bakanı Maliye Bakanı Cameron Friesen, ilave 17 madencinin şebekeye bağlanma talebinde bulunduğunu söyledi. Bunların enerji taleplerinin toplam 371 megavat (MW) olacağını belirtti. Bu tüketim, yılın başlarında tam faaliyete geçen Keeyask üretim istasyonunun üretim kapasitesinin kabaca yarısı kadar. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, yüksek enerji tüketimi nedeniyle Çin, 2021 yılında madencilik faaliyetlerini kısıtlama kararı almıştı.